Zucchinisallad med tahinidressing



På sommaren går grillen igång nästan varenda dag. Då är det gott med olika sallader att variera med. Den här funkar väldigt bra både till grillad lax och grillade kycklingfiléer och kan ersätta ris, potatis och liknande om du äter enligt LCHF.  Men för oss andra är det helt enkelt gott. 

Tahini är en pasta gjord på sesamfrön, och den är krämig med nötsmak. Den fungerar i många olika sammanhang och något jag alltid har hemma i kylen. 

Receptet är hämtat från Allt om mat, 7/2018.

Zucchinisallad med tahinidressing

4-6 portioner

2 små zucchini
200 g böngroddar

Tahinidressing
1 dl turkisk yoghurt
½ dl tahini
1 msk japansk soja
½ msk finriven färsk ingefära
2 tsk pressad citron eller lime
1 tsk lönnsirap eller honung
1 krm chiliflakes

Garnering
citron eller lime

Gör så här:
Mixa alla ingredienser till tahinidressingen i en mixer eller med en stavmixer. Smaka av.

Svarva zucchinin med grönsakssvarv eller skär dem i riktigt tunna stavar med en kniv. Lägg upp på ett fat och blanda runt med böngroddarna.

Servera med tahinidressingen och citron eller lime. 

Kommentarer

Populära inlägg