Tartarsås


Fisk är inga konstigheter. Det är titeln på en kokbok från 1997, utgiven av Svensk Fisk. Det är en av de bästa kokböcker jag har när det gäller fisk faktiskt. Detta är en favoritsås som vi ätit många gånger och ändå har den inte kommit med på bloggen ännu. Nåja, nu är det dags. 

Detta är en enkel och god sås till fisk. Den funkar väldigt bra till torsk och vit fisk men helt ok med lax. 

Tartarsås

4 portioner

2 ägg
1 dl gräddfil
1 dl majonäs
2 msk hackad ättiksgurka
2 msk persilja
1 vitlöksklyfta
2 krm salt
1 krm nymald peppar

Koka äggen i 8 minuter och kyl av.  Rör ihop övriga ingredienser. Skala äggen och hacka dem fint. Blanda ner ägghacket i såsen. Rör om. Smaka av så att det är lagom salt. Servera.

Mina kommentarer: 
Jag gör den mjölkfri med en burk iFraiche och ½ dl majonäs. 

Kommentarer

Populära inlägg