Kladdig mintchokladkakaKladdig chokladkaka är en favorit i många svenska hem - så också i vårt. Alltid lika gott och enkelt att variera. Den här gången la jag till mint. Jag utgick från ett recept på koket.se och la till lite granna.

Kladdig mintchokladkaka

1 kaka

Ingredienser
2 dl socker
2 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 nypa salt
125 g smör eller mjölkfritt margarin
2 st ägg
2 msk kaffe 
2 krm mintarom
0,5 dl råsocker till att bröa formen med
kakaonibs och mörk choklad med mintsmak

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant (ca 24 cm) och ”bröa” den med råsocker.(Ja du läste rätt - socker! Galet, eller hur?)

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Smält smöret och rör ned äggen i det smälta smöret. Tillsätt sedan (espresso-)kaffet och mintarom. Rör ihop ingredienserna. Vispa inte - vi vill ha en stabbig, kladdig kaka. 

Vänd ner smör-ägg-blandningen i skålen med mjöl, socker osv. Rör om. 

Häll i smeten i formen och strössla över kakaonibs och mörk choklad med mintsmak. Grädda i mitten av ugnen i ca 14-17 minuter. Här får du ha lite fingertoppskänsla - kakan ska ut när smeten precis stannat. Vi vill ju ha den kladdig men inte rinnande. 

Ta ut kakan från ugnen och låt svalna. Ett tips är att ställa in den i frysen ca 20 minuter så blir den lätt att skära upp om ni ska äta den direkt. Annars mår den bra av att stå i kylen över natten. 

Mina kommentarer: Gör mjölkfri genom att använda mjölkfritt margarin och mjölkfri mörk choklad. 

Kommentarer

Populära inlägg