Couscous med lök och russin



I senaste numret av Buffé fanns en artikel på temat Marrakech med recept som innehåller många kryddor och smaker. Och ibland i kombinationer man aldrig skulle ha kommit på själv. Som det här. Inte så många kryddor, men väldigt gott. Sötman i löken som fräst långsamt tillsammans med russinen blandade sig väl med sältan i couscousen. I artikeln serverades couscousen tillsammans med en lammgryta, men jag serverade det till Kycklingtagine med potatis och oliver istället och det fungerade utmärkt.

Couscous med lök och russin

4 portioner

2 gula lökar
2 msk olivolja
2 tsk flytande honung
½ dl russin
3 dl hett vatten
3 dl couscous
1 msk smör

Skala och strimla löken. Bryn med honung och ½ tsk salt i oljan i ca 15 minuter tills löken är mjuk, söt och gyllenbrun. Tillsätt russinen och låt det bli varmt.

Koka upp vatten och ½ tsk salt i en kastrull till couscousen. Blanda vatten och couscous i en skål. Låt stå ca 5 minuter medan couscousen sväller. Separera grynen med en gaffel eller ballongvisp till en fluffig och grynig couscous. Rör genast ner smöret.

Toppa couscousen med lök- och russinfräset. Servera genast.

Kommentarer

Populära inlägg