Kronärtskocksröra med kapris och mynta


Grillsäsongen är i full gång och det finns så många goda såser och röror att prova. Här är ännu en! Den är syrlig och ett absolut måste för dig som gillar kronärtskocka och kapris. Myntan ger en lätt frisk eftersmak. Passar utmärkt till både kött, fisk och kyckling.

Receptet är hämtat ur Lantliv Mat&Liv och där tänker de sig att röran ska serveras till välkomstdrinken tillsammans med ett gott bröd. Funkar säkert det med.

Kronärtskocksröra med kapris och mynta

4 portioner

1 burk inlagda kronärtskockor, ca 290 gram
2 dl yoghurt
2 msk kapris
1 msk finhackad mynta
saften av ½ citron
salt och nymalen peppar

Häll av kronärtskockorna och kör dem i mixer. Blanda med yoghurt. Rör i kapris och finhackad mynta. Smaka av med citron, salt och peppar.

Mina kommentarer: Jag hade i havregrädde istället av allergiskäl. Och då ca 1 dl istället för 2.


Kommentarer

  1. Inspirerades av ditt recept, tog lite smetana, chili och citron istället och uteslöt myntan. Mycket gott och enkelt !

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg