Äppel- och mandelmassamuffins

Söndag eftermiddag. Söndagmiddagen puttrade på spisen. Visst hade det varit gott med något litet efter maten? På köksbänken låg ett nytt muffinsbleck (bleck och bleck förresten, illgrönt fodral i silikon med mjuka halvklotformade fördjupningar) och bligade på mig och ville komma till användning. Tankarna började vandra någonstans i tankelinjen söndagmiddag -höst -äppeltider-äppelkaka-äppelmuffins?

Ja någonstans där gick jag från tanke till handling och surfade in på favoritsajten Dagens muffin och där hittade jag de här lättbakade - och för all del lättätna - muffinsarna.

Äppel- och mandelmassamuffins
12 st i normalstora formar

125 g smör
2 ägg
2 dl socker
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 dl mjölk
75 g riven mandelmassa
1 rivet äpple

Smält smör och låt svalna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver i en annan skål. Tillsätt mjölk och avsvalnat smör i äggvispet. Vänd sedan ner mjölblandningen också. Fyll formarna nästan ända upp. Fördela hälften av mandelmassan i formarna, sedan äpplet och toppa med att strö över resten av mandelmassan.

Grädda i 200 grader C, ca 20 minuter.

Mina kommentarer: Lättgjorda muffins som blir saftiga och goda. Mina äpplen var små så jag tog två rivna äpplen. Passa muffinsen i ugnen - mandelmassan bränner lätt på slutet.

Kanske var mina muffinsbleck små, men jag hade lika mkt smet kvar sedan jag fyllt blecket? Det blev en liten äppelkaka utöver muffinsarna också. Tycker ofta det är så när jag bakar muffins...

Kommentarer

  1. Detta lät gott.Lägger till receptet till allt det andra som ska provas;-)Harriette

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg