Läckra oliver
![](http://4.bp.blogspot.com/_ZVIBAIwWq-Q/SiF9YQQr2mI/AAAAAAAAABE/KwQ83DrU3lg/s640/oliver200905.jpg)
Oliver är gott. Och det finns många läckra inläggningar med oliver att köpa. Men den här hemmagjorda blandningen är väldigt smaskig. Den är hämtad ur boken "Medelhavsmat till vardag & fest" av Caroline Hofberg.
Oliver med ouzo
3 dl (små) kalamataoliver
1 röd chilifrukt
2 vitlöksklyftor
2 krm nystött anis
2 msk ouzo
½ dl olivolja
1/4 citron, skuren i mindre bitar
Klyv chilifrukten på längden, ta bort kärnor och väggar och finhacka chiliköttet. Skiva vitlöksklyftorna tunt. Blanda alla ingredienser och oliverna marinera minst 2 timmar i rumstemperatur innan de serveras.
Mina kommentarer:
Jag har inte använt så mycket chili, men istället upp till ½ citron. Oliverna håller ett par veckor i burk med tättslutande lock i kylen.
Kommentarer
Skicka en kommentar