Sås på syrad grädde med cognac

 



När man kör kött sous vide blir det inte mycket steksky att bygga en sås kring. Den här såsen kräver ingen steksky, och blir fantastiskt god ändå. Underbart till en bit kött och ugnsrostade rotsaker. Nom nom!

Jag är osäker på skillnaden mellan syrad grädde och creme fraiche. De smakar väldigt lika. Så hittar du ingen syrad grädde i din butik så testa att använda creme fraiche. Blir den för tjock är det ju bara att späda med lite vatten. 

Sås på syrad grädde med cognac.

4 portioner

Ingredienser
2 st schalottenlökar, finhackade
1 klyfta vitlök, finhackad
smör att steka i
3 dl syrad grädde
2 msk cognac
1 msk fond, kalv- eller brynt schalottenlök
1 tsk kinesisk soja
timjan efter smak
svartpeppar och salt
1 dl riven parmesan

Gör så här
Fräs lök och vitlök i smöret. Rör ner övriga ingredienser utom parmesan. Låt koka ihop på låg värme i 7-8 minuter. Rör ner parmesan. Servera. 

Mina kommentarer
Om du ska göra denna mjölkfri får du använda mjölkfri grädde och näringsjäst för att härma smakerna. 


Kommentarer

Populära inlägg