Potatiskakor med oliver och kapris
Får du kokt potatis över ibland? Bra, då kan du göra de här potatiskakorna. Sedan kan du äta dem som de är eller som tillbehör till en god soppa. Verkligen vad man kan kalla för comfort food.
Inspirationen fick jag från ett recept på sajten The Wild Gut Project, men jag gjorde om det lite grann.
Potatiskakor med oliver och kapris
8-10 kokta potatisar (ca 250 g), slarvigt mosade med en gaffel
3 tsk svarta oliver, hackade
1 tsk kapris, hackad
2 msk hackad persilja
1 ägg
2 tsk skorpmjöl*
Salt och pepper
Rapsolja att steka i
Blanda ihop mosad potatis med ett ägg. Lägg sedan till oliver, kapris, persilja, skorpmjöl, salt och peppar och rör om till en jämn smet.
Pressa ihop röran till fasta biffar och stek dem i rikligt med olja tills de fått en gyllenbrun yta. Servera genast.
*Gör FODMAP-fria: använd glutenfritt och fodmapfritt ströbröd. (allt som är glutenfritt är inte fodmapfritt)
Kommentarer
Skicka en kommentar