Frasiga våfflor utan ägg och mjölk
Som vi har letat! Dottern tål inte mjölkprotein och vi har testat otaliga recept på mjölkfria våfflor genom åren. Och alla har resulterat i sorgliga våfflor som varit mest som blöta wettex. Men internet gör livet så mycket enklare. Jag följer mest matintresserade människor på Instagram och där finns @lyckasmedbakning.(Se http://www.lyckasmedbakning.nu/ ) Hen gav mig detta recept som ger frasiga våfflor utan vare sig ägg eller mjölk.
Frasiga våfflor utan ägg och mjölk
7-8 våfflor
2 dl kolsyrat vatten
2 dl havremjölk
4 dl fint vetemjöl
1 tsk bakpulver
1½ dl rapsolja
Rör ihop havremjölk och mjöl (tar man all vätska på en gång får man lätt mjölklumpar i smeten). Rör i vattnet. Sedan bakpulver och rapsolja.
Låt svälla i 15 minuter.
Baka våfflorna i upphettat våffeljärn och låt våfflorna svalna på ett galler så att de behåller sin frasighet. Eller ännu bättre, servera direkt. Glass, vispad grädde och färska bär är oslagbart som tillbehör.
(Psst, lite vaniljsocker i smeten gör nog ingen skada...)
Kommentarer
Skicka en kommentar