Potatissallad med broccoli och edamame
Vi äter aldrig så mycket potatis som på sommaren. Små läckra färskpotatis som jag svischar runt i vår slitna Ingrid. Och för att få lite variation så testar vi många olika potatissallader. Här hittade vi en till! Den fanns med i ett litet häfte som följde med ELLE Mat & Vin.
Jag gjorde ett misstag och köpte edamamebönor (= sojabönor) som låg i sina skidor, så vi serverade dem bredvid. Det finns frysta sojabönor utan skal att köpa också. Det ska jag ta nästa gång.
Potatissallad med broccoli och edamamebönor
8 portioner
10-12 färskpotatisar
250 g skalade edamamebönor (frysta sojabönor)
1 broccolibukett
100 g färsk spenat
Dressing
1 knippa dill
½ dl olivolja
2 msk vit balsamvinäger
1 vitlöksklyfta
salt
Skrubba potatisen och koka dem tills de är mjuka. Låt dem svalna något. Skär potatisen i grova bitar.
Tina sojabönorna. Lossa broccolibuketterna från stammen och kör dem i en mixer. Blanda potatis, broccoli, edamamebönor och spenat.
Hacka dillen och blanda med olja, vinäger och pressad vitlök. Smaka av med salt. Häll dressingen över potatisblandningen och rör om. Smaka av.
Servera ljummen eller kall.
Kommentarer
Skicka en kommentar