Pasta med paprika och halloumi


Så var det lite mer av vardag igen. Och vi behövde god, lättlagad mat. Jag hittade ett recept på Mitt Kök som jag modifierade lite och det blev väldigt gott. En snabb och enkel rätt som vi piffade till med lite spenat och prosciutto som blivit över från helgen.

Pasta med paprika och halloumi

4 portioner

500 g torkad tagliatelle
2 paprikor i glada färger
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
3 msk hackad persilja
zest av 1 citron
salt och nymald svartpeppar

1-2 förpackningar halloumi
Olivolja att steka i

Koka upp vatten med lite salt i. Skölj och skär paprikan i tunna strimlor. Skala och hacka vitlöken fint. Hacka persiljan och riv zesten av citronen. Skär halloumin i knappt centimetertjocka skivor och stek dem gyllenbruna i olivolja. 

Värm en annan, stor, stekpanna eller wok med olivolja och stek och rör paprika och vitlök sakta så att de mjuknar utan att ta färg. Lägg pastan i pastavattnet och rör om. Koka enligt anvisningarna på förpackningen.

När pastan är klar, sleva över den i den stora stekpannan ovanpå den nu mjuka paprikan. Rör om. Häll i citronzest och persilja. Rör om igen. Smaka av med salt och peppar.

Servera genast tillsammans med den stekta halloumin, gärna också med en grönsallad. Och, om du inte vill ha det vegetariskt, lite god prosciutto.




Kommentarer

  1. Ska jag absolut testa! Älskar allt som är i så det kan inte bli fel :-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg