Risnudelsallad med kokos- och limeräkor
Vem har sagt att vardagsmat behöver vara färglös? Så här såg det ut hos oss en vanlig onsdagkväll. Visst ser det gott ut? Och det var gott. Denna sallad fungerar säkert jättefint en sommarlunch på altanen. Krispiga grönsaker och asiatiska smaker i en skön kombo.
Jag hittade receptet i Coops app, men har modifierat det något utifrån vad jag hade hemma.
Risnudelsallad med kokos- och limeräkor
4 portioner250 g risnudlar
500 g oskalade räkor
100 g sugar snaps
2 salladslökar, skurna på snedden
½ gurka i mindre bitar
250 g cocktailtomater, delade om du vill
1 knippe rädisor, delade
Dressing
400 ml kokosmjölk (en burk)
1 citrongräs
1 skivad röd chilifrukt (ta ut kärnorna om du vill ha det lite mildare)
2 tsk fisksås
½ tsk salt
1 lime, zest och saft
Till servering
lime
färsk koriander
Lägg alla ingredienser till dressingen utom limesaften i en kastrull och låt koka i 10 min. Tillsätt limesaften och ställ att svalna kylen.
Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen och kyl ner i kallt vatten.
Häll av nudlarna. Lägg dem i en stor skål och häll över dressingen. Rör om. Lägg i resten av ingredienserna och rör om igen. Lägg upp på ett stort vackert fat och garnera med lime och koriander.
Mina kommentarer: Vi fick fatt i sån där chilifrukt som smakar... paprika. Det förstörde ju lite helheten i den här rätten. Men vi ska göra den fler gånger, för den fick tumme upp av hela familjen.
Timing. Precis när jag funderade på vad jag skulle skriva på min matlista så hittade jag detta recept :-)
SvaraRaderaVäldigt lättlagad, men inte någon sensation. Tycker jag.
SvaraRaderaHej Anneliten! Kanske inte en sensation, men god, enkel att laga och vacker att se på. Det räcker långt.
SvaraRadera