Chicken Teriyaki i CrockPot
Det finns teriyakisås att köpa färdig på flaska, men den här såsen var inte alls svår att göra (och man förstår hur mycket socker det är i den egentligen). Det är ett slowcookerrecept. Jag blandade ihop ingredienserna, ner med dem i CrockPoten och så åkte hela familjen på konsert. När vi var hemma igen var maten klar. Eller tja, vi fick koka ris och reda av såsen. Men det gick ju snabbt och lätt.
Det är en snäll rätt, ingen stark chili och kycklingen är mör och god. Lite mer vardag än fest kanske.
Chicken Teriyaki i CrockPot
4 portioner
12 kycklinglårfiléer
3/4 cup, (1.8 dl) socker
3/4 cup (1.8 dl) japansk soja
6 msk äppelcidervinäger
3/4 tsk malen ingefära
3/4 tsk pressad vitlök
1/4 tsk nymald svartpeppar
4½ tsk maizena (majsstärkelse)
4½ tsk vatten
Hackad salladslök som dekoration
Gör så här:
Lägg kycklinglårfiléerna i din CrockPot. Blanda socker, soja, äppelcidervinäger, ingefära, vitlök och peppar i en skål och häll såsen över kyckligen. Låt gå på låg 4-5 timmar tills kycklingen är mör.
Lyft ur kycklingen, och sila ner såsen i en gryta och ställ på spisen. Blanda redningen av maizena och vatten och häll ner i såsen. Koka upp och då tjocknar såsen. Häll såsen över kycklingen, garnera med lite salladslök, och servera genast med nykokt ris och en grönsallad.
Mina kommentarer: Väldigt enkelt och riktigt gott. Jag använde maizenas såsredning, det gick snabbt och lätt.
Vad bra. Varma gryt-recept står högt i kurs hos mig just nu p g a vinterns återkomst.
SvaraRadera