Potatissallad med kryddgrönt
Nu i maj månad har sommarvärmen kommit, och då har vi grillat såklart. Till det grillade är det alltid gott med en god potatissallad. Det finns flera varianter här på bloggen, och här kommer en till.
Potatissalladen hittade jag i boken "Gott till grillat" av Jan-Erik Hagbom
Potatissallad med dill och vitlök
4 portionerca 700 g nykokt färskpotatis
4-6 sardellfilér
2 vitlöksklyftor
½ knippe persilja
½ knippe dill
1 rödlök
1 sallatshuvud
2-3 msk olivolja
flingsalt och malen svartpeppar
Skär den varma nykokta potatisen i mindre bitar. Finhacka sardellerna och vitlöken och hacka persiljan och dillen. Skär rödlöken i tunna skivor. Blanda potatisen med sardeller, vitlök, persilja, dill lök och sallat. Blanda ner olivoljan och smaksätt med salt och svartpeppar.
Låt salladen stå och dra någon timme så att smakerna kommer fram ordentligt och smaka av en gång till innan servering. Gör eventuella justeringar och ställ fram den kalla potatissalladen tillsammans med det nygrillade.
Kommentarer
Skicka en kommentar