Lövbiffspett på grillen


Lövbiff kan bli torrt och trist som en skosula. Men tillagat på det här sättet blir det läckert - knaprigt på ytan och lättuggat. I originalreceptet görs spetten i ugn, men vi lägger dem på kolgrillen. Se till att ha riktig fart på grillen och grilla dem snabbt och hett. Jag har lagt till lite i marinaden så att den blir ännu godare :)

I originalreceptet hämtat från alltommat.se serveras couscous med lite kålrot, morötter och gul lök i, men man kan piffa couscousen med det man har hemma och tycker är gott.

Lövbiffspett på grillen
4 personer

400 g lövbiff
2 msk ljus soja (tex Kikkoman)
2 msk sweet chilisås
1 msk olja
½ tsk sesamolja
1 tsk sesamfrön
salt och nymald svartpeppar


Skär lövbiffen i långa remsor, ca 2 cm breda. Blanda ingredienserna till marinaden, lägg i köttet och rör om. Låt marinera ca 30 minuter.

Trä upp lövbiffremsorna som ett dragspel på grillspett. Om du grillar dem i ugn - lägg dem på ett ugnssäkert fat och grilla högst upp i ugnen 1-2 minuter på var sida. Men godare är att grilla dem på grillen 1-2 minuter på var sida :)

Servera genast. Gärna med couscous, sweet chilisås och kanske lite matyoghurt.

Kommentarer

  1. Hej! Såg din kommentar på Söta saker om myntasocker och blev lite nyfiken på hur du gör det? Har nämligen en myntaplanta som står hemma och väntar på att användas :) Vad brukar du använda det till förutom jordgubbar? Vilken härlig blogg förresten!

    SvaraRadera
  2. Tack snälla. Faktiskt har jag köpt myntasockret. En sexkantig glasburk, tror det heter "österlenkryddor". Men jag tror att torkad mynta och vanligt socker i en mixer gör susen. Det är ganska finfördelat.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg