Sparrispaj med getost

Sparrispaj med getost
6-8 portioner
1 rulle kyld smördeg
1 ägg
Fyllning
10-12 salladslökar
1½ knippe späd grön sparris
150 g chevreost
1 dl vispgrädde
2 ägg
Ansa och halvera löken till fyllningen och koka den i lättsaltat vatten i ca 2 minuter. Häll av vattnet och ställ åt sidan. Ansa sparrisen och skär bort den nedre delen. Koka i lättsaltat vatten i ca 3 minuter. Spola genast i kallt vatten och ställ åt sidan.
Skär bort kanterna från osten och mosa den tillsammans med grädden med en gaffel. Rör ner äggen.
Rulla ut smördegen i en långpanna. Vik upp en kant runt om och tryck till lite lätt, och pensla med uppvispat ägg. Fördela smeten på degen och lägg på lök och sparris. Låt grädda i mitten av ugnen i 200 grader C 12-15 minuter.
Mina kommentarer: Som sagt ovan, nåt flarn blev detta inte direkt. Mer paj, men en mycket god sådan.
Kommentarer
Skicka en kommentar