Gurk- och melonsallad

 



Förra sommaren snöade jag in på melonsalladen med fetaost från Salt och Tahini. Den här sommaren fladdrade den här förbi i sociala medier. Och nej, det finns inga angivelser på hur mycket av varje. Man får prova sig fram. 

Det är friskt och fräscht och saftigt när det är varma dagar. Funkar finfint till det grillade. 

Gurk- och melonsallad
Gör så mycket som behövs till så många ni är

Ingredienser
Gurka
Melon
Färsk basilika
Torkad mynta
Malen sumak
Chiliflingor, jag änvände Pul Biber
nypressad lime
olivolja
rostade sesamfrön
salt 

Gör så här
Skär gurkan i tärningar. Skär melonen i tärningar. Riv ner lite färsk basilika och strössla över mynta, sumak, chili, rostade sesamfrön och lite salt. Rör runt. Pressa över limejuice från en halv till en lime. Drissla över ett par matskedar olivolja och rör runt. Smaka av. Justera så att det blir så gott som du vill ha det. 

Kommentarer

Populära inlägg