Hoisinnudlar

 


Detta är snabb, enkel vardagsmat. Lite som spaghetti med köttfärssås asian style. Du behöver lite asiatiska ingredienser, men de finns idag att hitta i de vanliga mataffärerna. Jag blev inspirerad av kontot @laras.bites på Instagram. 

Färsk ingefära kan du frysa in som den är, utan påse eller något, i frysen. Bara att ta fram och riva så mycket du vill ha och sedan stoppa tillbaka den i frysen. Låt den inte tina bara. Då blir den svampig. 

Hoisinnudlar

3- 4 portioner

Ingredienser: 

300 g kokta äggnudlar
500 g nötfärs
1 msk sesamolja
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk riven färsk ingefära
1 liten gul lök, finhackad
1 röd chilifrukt eller torkade chiliflingor
4 msk hoisinsås
4 msk japans sojasås
Gröna grönsaker, tex broccoli, edamamebönor, gröna ärter, spenat, bok choi eller vad du har hemma.

Gör så här:
Koka upp vattnet till nudlarna. Läs på förpackningen hur länge de ska koka och tajma det med köttfärsen så att du bara kan lyfta ner dem i woken sedan. 

Dela grönsakerna i bitar och koka dem lätt. Jag ångkokade mina i micron. 

Hacka lök, riv ingefära och allt det där. 

Stek köttfärsen i en wok eller stekpanna med höga kanter. Salta lätt. När färsen är genomstekt och fått lite färg lägger du i lök, vitlök, ingefära och chili. Rör om och stek nån minut. Häll på hoisinsåsen och rör om och reducera ihop något. 

Smaka av med soja, rör ner grönsaker och precis färdigkokta nudlar. 

Servera genast. 




Kommentarer

Populära inlägg