Melonsallad med misodressing



Vattenmelon är underbart gott, och går att variera i det oändliga. Här är en variant på melonsallad jag tycker du ska prova. Miso är en sojaprodukt som fungerar lite som buljong. Den ger maten umami och lyfter de övriga smakerna. Här får den vara med i dressingen och är den som lyfter smakerna. 

Gör inte salladen för tidigt, för då vätskar sig alltsammans och blir lite trist.

Receptet är från tidningen Vego.

Melonsallad med misodressing

4 portioner

1 liter tärnad vattenmelon
1 rödlök, tunt skivad
1 ask ärtskott eller krasse
2 msk rostade pumpakärnor

Dressing
3 msk olivolja
1 msk ljus misopasta
1 msk lönnsirap
2 tsk vitvinsvinäger
1 vitlöksklyfta, pressad
salt

Skär skalet av vattenmelonen och skär sedan fruktköttet i kuber. Lägg dem i en skål eller ett fat tillsammans med rödlök, ärtskott och rostade pumpakärnor. 

Vispa ihop ingredienserna till dressingen. Ringla över salladen och servera.

Kommentarer

Populära inlägg