Majssallad med fetaost



Grilltider är härliga tider. Och man kan aldrig få för många favorittillbehör. Här är ett recept som kan segla upp som sommarens favorit. Majssallad med fetaost. På bilden ser du den mjölkfria varianten med vego-fetaost. 

Salladen är krämig och fungerar nästan typ sås, på samma sätt som cole slaw. Den är inte svår att göra så det är bara att sätta igång.

Receptet är från tidningen Vego.

Majssallad med fetaost

4 portioner

500 g frysta majskorn
1 msk olivolja
100 g (vegansk) fetaost
½ dl (äggfri) majonäs
½ röd chili, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
½ lime, saften av
salt
nymald svartpeppar

Gör så här:
Fräs majskornen i olivolja tills de fått fint med färg. Häll över i en skål.

Smula sönder fetaosten med fingrarna eller en gaffel. Blanda med majonäs, chili, vitlök, limesaft och den stekta majsen. Smaka av med salt och peppar. 



Kommentarer

Populära inlägg