Kryddig klyftpotatis


Potatis är en fantastisk råvara som går att göra så mycket gott av. Här är ännu ett recept som är väl värt att prova. Egentligen inga konstigheter, men potatisen får en knaprig yta och kryddig smak. Receptet fick jag på instagram på @lillamatkontot

Kryddig klyftpotatis

4 portioner

3-4 potatisar per person
25 gram mjölkfritt margarin
Spiskummin
torkad basilika
torkad timjan
flingsalt och nymald svartpeppar

Sätt ugnen på 225 grader C. Koka upp en rejäl kastrull med saltat vatten. Tvätta (och skala om du vill) potatisen och klyfta den. Sätt in en långpanna eller stor ugnsfast form med margarinet i ugnen och låt margarinet smälta. Lägg klyftpotatisen i det kokande vattnet och låt koka 4 minuter. Häll av i ett durkslag och skaka runt lite. Nu har potatisen fått en lite mjuk yta. 

Ta ut långpannan eller formen ur ugnen och häll i den varma potatisen. Rör runt så att potatisen får margarin på sig. Sprid ut så att potatisen ligger i ett lager och sätt in i ugnen 45 -60 minuter. Rör runt någon gång för att potatisen ska få fin färg runtom.

Krydda potatisen med spiskummin, basilika, timjan, flingsalt och svartpeppar efter smak. Njut!

Kommentarer

Populära inlägg