Butternutpumpa med bacon


Det finns en trevlig brittisk mattidning som heter Feel Good Food. Det är en specialtidning från Woman & Home som kommer ut fyra gånger om året, och lyckligtvis går de att få fatt i på Pressbyrån. I höstnumret 2015 var det många spännande recept och jag började med detta. Ett läckert och höstigt tillbehör till maten. 

Det är ett enkelt recept men det tar en dryg timme att laga, så börja i god tid.

Butternutpumpa med bacon

4 portioner

1 butternutpumpa
1 tsk chiliflakes
12 baconskivor
1 hel vitlök
4 lagerblad
4 tsk olivolja
1 rågad matsked pumpafrön
salt och peppar

Sätt ugnen på 175 grader. Dela butternutpumpan i fyra klyftor och skrapa ur kärnorna. Strö chiliflakes, salt och nymalen peppar över dem. Snurra in dem i tre baconskivor var och lägg dem i en ugnsfast form med skalet nedåt. Drissla över olivoljan. Skär vitlöken tvärsöver så att du delar klyftorna och lägg ner halvorna i formen. Lägg i lagerbladen också. 

Sätt in formen i ugnen och låt gå i cirka 45 minuter. Ta sedan ut formen och strö över pumpakärnorna. Ställ tillbaka i ugnen och låt rosta i ungefär 15-20 minuter till. Butternutpumpan ska vara mjuk och baconet krispigt (ev kan du köra lite grill på slutet för att få till baconet, men vakta då noga så det inte blir för varmt.)

Servera medan det är varmt.

Kommentarer

Populära inlägg