Baconlindad fläskfilé med dragonpotatis


I vår familj tycker vi om dragon och vi älskar dijonsenap. Då var det ju bara ett måste att prova den här potatissalladen ur Lantliv Mat&Vin. Jag serverade potatissalladen ljummen, men i originalreceptet ska potatisen vara kall. Det innebär att man måste koka potatisen i god tid före serveringen.

Till detta serverades baconlindad fläskfilé som tyvärr inte kom med på bild. Vi hade gäster och jag tog bara en snabb mobilbild (f'låt).

Gott och mättande till många. Mycket smak för liten insats. Perfekt bjudmat alltså!

Baconlindad fläskfilé med dragonpotatis

4 portioner

Fläskfilé
1 fläskfilé, ca 500 g
flingsalt och nymald svartpeppar
1 paket bacon (140 g)
rivet skal av 1 citron (gärna ekologisk)

Putsa köttet och krydda med salt och peppar. Lägg ut baconskivorna på ett bakplåtspapper och strö över citronzest. Lägg fläskfilén på baconet och rulla ihop till en rulle. Ta hjälp av pappret.

Ta bort pappret och lägg köttet på grillen. Grilla tills innertemperaturen är 65 grader C för medium, 70 grader C för genomstekt. Ta köttet från grillen och linda in i aluminiumfolie och låt vila i 10 minuter.

Skär köttet i breda bitar vid serveringen.

Dragonpotatis
2 äggulor
1 tsk pressad citron
2 tsk dijonsenap
3 msk hackad färsk dragon
1½ dl rapsolja
2 msk vatten
flingsalt och nymald vitpeppar
1 kg kokt kall färskpotatis

Mixa äggulor, citronsaft, senap och dragon med mixerstav. Tillsätt olja i en tunn stråle och mixa till en tjock kräm. Blanda i vattnet till en lite lösare konsistens. Salta och peppra. Smaka av. 

Skär potatisen i mindre bitar. Vänd försiktigt ner potatisen i dressingen.




Kommentarer

  1. Låter superduperjättegott. Och vi som ska ha gäster på lördag...

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg