Mojito

Foto: Anders Hansson

Vi ska inte tro det bli sommar ifall inte nån sätter fart. Och vi har försökt sätta fart på sommaren den här helgen. Det är nog den kallaste mars månad i mannaminne, temperaturen ligger envist kvar under noll och solen har svårt att smälta undan snön. Men i lördags tog vi fram grillen igen och grillade kyckling. Och som fördrink blandade vi Mojito - ungefär det somrigaste man kan tänka sig. Lime och mynta är en underbar smakblandning. Om du inte har provat så gör det!

Pitú är en cachaca, som är en slags rom. En del säger att mojito ska göras på ljus rom, men vi gillar Pitúns smak.

Vi har provat lite olika varianter, och detta recept har utkristalliserat sig som favorit. Olika mynta smakar olika mycket, så här får du prova dig fram till vad du tycker är lagom myntasmak. Plocka bladen av stammen och riv sönder dem i mindre bitar för att frigöra så mycket smak som möjligt. Spara toppen till dekoration.

Mojito

1 glas

½ limefrukt, skuren i bitar
4 cl sockerlag
4 cl Pitú
mynta
is
sodavatten

Lägg lime, en liten handfull rivna myntablad och sockerlagen i ett högt glas. Mosa ihop limen med sockerlag och mynta med en muddlare. Smaka av så att det är rätt balans mellan lime och mynta. Häll på krossad is, häll över Pitú och fyll sedan upp med sodavatten. Rör om och toppa med din sparade mynta. Servera genast.Kommentarer

 1. Tack nu hittade jag en förklaring till vad flaskan Pitu är! Jag visste inte heller att det är på den man gör mojito!
  Nu är sommaren räddad!,
  Hälsningar Lena

  SvaraRadera
 2. Tack nu hittade jag en förklaring till vad flaskan Pitu är! Jag visste inte heller att det är på den man gör mojito!
  Nu är sommaren räddad!,
  Hälsningar Lena

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg