Majsplättar med räkor och avokado
På omslaget till kokboken "Om jag var din hemmafru" fortsätter titeln med "eller hur man får en vardag att smaka som en lördag". Och ja, ungefär så är det. Vi provade dessa enkla plättar - enkla att göra, enkla ingredienser som man lätt får fatt i. Och OJ vad gott det var! Vi åt så vi blev proppmätta. Ändå var det många plättar kvar... jag vet inte riktigt vilka fyra personer Lotta Lundgren haft som referenspersoner när hon provlagat receptet *skrattar* Några med ordentligt mycket större magar än våra i alla fall. Maken som inte är lika förtjust i majs som vi tjejer i familjen föreslog att vi minskar mängden majs till hälften nästa gång. Döttrarna protesterade. Nåja, vi får se hur vi gör med det.

I receptet tipsas det om grön tabasco. Hur många finns det egentligen? Jag har två sorter i kylen, ingendera grön, och det får räcka. Det funkade fint med vanlig hederlig gammeldags röd tabasco också för oss som ville ha lite bett i smaken.

Majsplättar med räkor och avokado

4 jäkligt hungriga personer

300 g räkor med skal
5 dl majskorn
2 ägg
2 burkar kokosmjölk
3 dl dinkelsikt eller vetemjöl
1 tsk salt

Till servering
2 avokado
1 kruka koriander
gräddfil
tabasco

Tina räkorna, skala dem och hacka dem grovt. Om du använder djupfryst majs, spola av den med vatten ur kranen så att den tinar något. Vispa upp äggen med hälften av kokosmjölken. Tillsätt mjöl och salt och vispa till en klimpfri smet. Tillsätt resten av kokosmjölken och rör ner majs och räkor. Låt gärna stå och svälla en stund om du har tid.

Stek till plättar i smör på medelvärme (Du kan hålla plättarna varma i ugnen på 150 grader medan du steker klart. Det är mycket smet och tar sin lilla tid.)

Servera plättarna med tillbehören.

Mina kommentarer: Jag är fortfarande mätt.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg