Melonsallad med pinjenötterVarje vecka kommer en tös och säljer Kvällsposten, och varje vecka köper vi den. På lördagarna får man med bilagan Leva & Bo som blivit lite en favorit här hemma. Ofta bra tips till hemmet och alltid goda recept. Förra helgen var det ett extratjockt nummer med tema Grill :)

En god sallad förgyller vilken måltid som helst. Den här är en frisk och annorlunda sallad som fungerar antingen som förrätt, eller som "sås" till grillad kyckling.

Melonsallad med pinjenötter
4 portioner

200 g melonkött i bitar, gärna både vattenmelon och honungsmelon
½ gurka, skalad, urkärnad och skuren i bitar
200 g keso feta & oliv
½ dl rostade pinjenötter
½ ask smörgåskrasse
svartpeppar ur kvarn

Lägg melon och gurka i en stor skål och blanda ner keson. Fördela salladen i portionsglas och toppa med nötter, krasse och rikligt med svartpeppar.

Mina kommentarer: Jag hittade inte vattenmelon och hade enbart galiamelon. Jättegott - men lite tamt i färgen. Kan tänka att vattenmelon piggar upp! Jag skar både melon och gurka i ganska små bitar så att smakerna skulle gå ihop. Tog rostade solros- och pumpakärnor istället för pinjenötter. Och smörgåskrasse hittade jag inte heller. Men det gick bra utan.

God smakblandning, men till nästa gång kommer jag att smula ner lite god fetaost också för att få extra stuns i det hela.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg