Tortellinisallad
I kokboken är detta en ensamrätt och den är mättande nog för det. Men vi grillade kyckling, kycklinglårfilé kryddad med citronzest, oregano och basilika, och serverade till pastasalladen.
Tortellinisallad
Gör så här
Ruccolapeston - I originalreceptet ska man mortla vitlöken med saltet och sedan tillsätta basilika och ruccola och fortsätta mortla. Ner med cashewnötter och parmesan och fortsätta mortla. Smaka av med citronjuice och svartpeppar, och sedan ringla ner olivolja. Nånstans ska dijonsenapen i också. Men jag tjongade ner alla ingredienser i en hög skål och körde med stavmixern. Snabbt och effektivt. Blir det pesto över så håller den i kylskåp i en vecka ungefär.
Salladen - Skär zucchinin i längsgående skivor och grilla den på båda sidor i en grillpanna på medelhög värme tills den fått färg och mjuknat. Skär den i mindre bitar. Hacka övriga ingredienser till salladen.
Tortellinin - Koka tortellinin enligt instruktionerna på förpackningen. Låt rinna av, lägg på peston och rör runt så att peston täcker pastan.
Dressingen - Vispa ihop ingredienserna
Servering - Lägg tortellinin i botten av en stor skål. Lägg över salladen. När det är dags att äta ringlar du över dressingen och rör om. Smaklig spis!
Kommentarer
Skicka en kommentar