Grillad fläskkarré i tunna skivor

 



På sommaren är butikerna fulla av färdigkryddad fläskkarré, bara att lägga direkt på grillen. Supersmidigt. Men om du någon gång har lite tid över så rekommenderar jag dig att köpa karré i bit och skära den i tunna skivor. Det blir enklare om du lägger den i frysen ett par timmar först. Skär karrén i tunna skivor, ca 1 cm tjocka. När det är dags att grilla så är det hett och snabbt som gäller. Ja inte så det blir kolbitar såklart, men de ska ha en fin grillad yta utan att bli alldeles torra och tråkiga. 

Receptet har jag hittat i en kokbok nån gång men kanske gjort om det lite. 


Grillad fläskkarré i tunna skivor

ca 150 g per person

Fläskkarré i bit
Olivolja
En skvätt vatten
Vitlök, pressad
Örter, tex rosmarin, timjan
salt och peppar

1 citron, zest av
Persilja, hackad

Gör så här:
Skär fläskkarrén i ca 1 cm tjocka skivor. Blanda olivolja, vatten, pressad vitlök, hackade örter och salt och peppar i en skål eller plastpåse. Lägg fläskkarrén i marinaden och låt stå minst en, gärna ett par timmar. 

Tänd grillen. Grilla köttet hårt och snabbt till den får en gyllene och krispig yta utan att ha blivit torr och trist. Lägg upp köttet på ett uppläggningsfat och strö över citronzest och hackad persilja. 

Servera genast. 

Kommentarer

Populära inlägg