Grillad fläskkarré i tunna skivor
Receptet har jag hittat i en kokbok nån gång men kanske gjort om det lite.
Grillad fläskkarré i tunna skivor
ca 150 g per person
Fläskkarré i bit
Olivolja
En skvätt vatten
Vitlök, pressad
Örter, tex rosmarin, timjan
salt och peppar
1 citron, zest av
Persilja, hackad
Gör så här:
Skär fläskkarrén i ca 1 cm tjocka skivor. Blanda olivolja, vatten, pressad vitlök, hackade örter och salt och peppar i en skål eller plastpåse. Lägg fläskkarrén i marinaden och låt stå minst en, gärna ett par timmar.
Tänd grillen. Grilla köttet hårt och snabbt till den får en gyllene och krispig yta utan att ha blivit torr och trist. Lägg upp köttet på ett uppläggningsfat och strö över citronzest och hackad persilja.
Servera genast.
Kommentarer
Skicka en kommentar