Pasta med salsiccia och salvia

 



Min fina salvia har överlevt vintrarna i flera år nu och ger enorma mängder salviablad. Det är en rätt speciell örtkrydda, men i rätt sammanhang blir det väldigt gott, som här. 

I receptet, som jag hittat i ELLE Mat & Vin, står det att man ska krama ur innehållet ur salsicciakorvar. Men det behöver man inte om man som jag helt enkelt hittar färdig salsicciafärs. Superenkelt. Men hitta du ingen sådan kan du såklart köpa korvarna istället. 

Jag använde färsk pasta och hela rätten går snabbt att tillaga utan större krusiduller. Skulle tänka mig det som perfekt bjudmat efter en långpromenad. Gästerna kan njuta av nåt gott att dricka medan du svänger ihop det här, och ganska snart kan alla sätta sig till bords. 

Pasta med salsiccia och salvia

4 portioner

Ingredienser:
400 g salsicciafärs eller korvar
2 msk olivolja till stekning
2 vitlöksklyftor
2 nävar salvia
1 dl urkärnade svarta oliver
2 dl passerade tomater
salt och peppar
400 g torkad tagliatelle

Till servering:
riven parmesan
färsk salvia
grönsallad

Gör så här:
Sätt på pastavattnet. Glöm inte att salta.

Krama ur färsen ur korvarna och stek den lätt gyllene i en djup panna. Skala vitlöken, skär den i tunna skivor och stek tillsammans med färsen i 8-10 minuter. Lägg undan ett par blad salvia till dekoration. Hacka resten av salvian grovt. Hacka även oliverna grovt. Vänd ner salvia och oliver i köttfärsen och låt steka med nån minut. 

Lägg pastan i pastavattnet och koka enligt förpackningen.

Häll i passerade tomater, rör om. Smaka av med salt och svartpeppar. När pastan är klar lyfter du över den till köttfärsröran och blandar om. Ta lite av kokvattnet om du tycker det blir för torrt. 

Lägg upp i djupa skålar och riv parmesanost över. Dekorera med den sparade salvian. 

Servera direkt med grönsallad och ett gott vin. Smaklig spis!

Kommentarer

Populära inlägg