Bönsallad med kronärtskocka
Det här är en matig sallad där du kan ha de flesta ingredienserna hemma på lut i skafferiet. Kniper det kan du säkert utesluta tomaterna eller ersätta med soltorkade tomater. Vi åt den som tillbehör till Pollo al vino bianco, men den fungerar lika bra som en enkel förrätt eller som en sallad på en buffé.
Tillagningen är superenkel. Jag tar det lite lugnt med citronsaften, för citroner är olika stora och olika sura. Därför droppar jag i lite i taget och smakar av emellan. Jag använde inte så mycket som det står i receptet, men där gör du precis som du vill. Har du ingen citron kan du såklart använda en god vinäger istället.
Bönsallad med kronärtskocka
4 portioner
2-3 burkar eller tetra med kokta bönor. Ta dina favoriter; kikärtor, kidneybönor, vita bönor
1 liten burk marinerade kronärtskockor
10-12 oliver
2-3 msk avrunnen kapris
200 g cocktailtomater, halverade
1 rödlök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 msk persilja, finhackad
1 citron, zest och saft
4 msk god olivolja
salt och peppar
Gör så här
Häll av bönorna och skölj av dem. Lägg dem i en skål. Hacka lök och vitlök. Riv zesten av citronen och pressa ur saften. Halvera tomaterna. Blanda ihop alltsammans utom citronsaften. Häll i citronsaften lite pö om pö, salta och peppra, och smaka av tills du får fin balans mellan salt och syrligt.
Kommentarer
Skicka en kommentar