Snickerdoodles
Snickerdoodles. Visst ligger ordet skönt i munnen? Snickerdoodles. Faktum är att kakan också ligger skönt i munnen och det är svårt att bara äta en enda.
Jag ska inte ta åt mig äran. Dottern bakade kakorna på bilden. Förhoppningsvis gör hon det fler gånger. Försvinnande goda.
Receptet är från Woman & Home Feel Good Food.
Snickerdoodles
ca 20 kakor
100 g smör/margarin
60 g strösocker
75 g ljust muscovadosocker
1 ägg
170 g vetemjöl
60 g mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vinsten/cream of tartar (går att utesluta)
1/4 malen kanel
en nypa salt
1 tsk malen kanel
6 tsk strösocker
Gör så här
Sätt ugnen på 200 g C. Vispa smöret fluffigt med strösocker och muscovadosockret. Vispa i ägget och sedan mjölet blandat med mandelmjöl, bakpulver, kanel och en nypa salt - och vinsten om du hittar det. det blir en mjuk deg.
Rulla degen i 20 små bollar. Blanda kanel och strösocker och rulla degbollarna i sockerblandningen. Lägg bollarna med ordentligt mellanrum på en bakplåt med bakplåtspapper. De skulle flyta ut - men som du ser på bilden gjorde våra inte det.
Baka kakorna i ca 10 minuter. De är då ganska mjuka, men de stelnar när de svalnar.
Ta ut kakorna och strössla lite mer kanelsocker över dem och låt dem svalna. Om du kan - de doftar förföriskt.
Några ord om vinsten
Det går knappt att få fatt i i Sverige. Syftet med det är att tillsätta syra för att öka jäseffekten. Här kan du helt enkelt utesluta det då bakpulver också har i sig lite syra för samma effekt.
Kommentarer
Skicka en kommentar