Majskolvar i CrockPot




Nu finns det färska majskolvar i butikerna och även till självplock. Det enklaste är såklart att bara koka dem i lättsaltat vatten. Men har du tid att testa att låta dem ångas i en Crockpot (en slowcooker, finns flera olika fabrikat). Majsen blir krispig och söt och arbetsinsatsen är inte större än när du kokar den som vanligt. 

På slutet slungar du majsen i en smör- och kryddblandning som pricken över i.  Smaskigt till sommarens grillkvällar.

Majskolvar i CrockPot

4 portioner

4 färska majskolvar
1 dl vatten

50 g smör eller margarin
hackad persilja
hackad gräslök
salt och peppar

Gör så här

Skala majskolvarna. Ett enkelt sätt är att lägga dem i micron i 5 minuter, ta ut dem (med grillvante, de är varma) och skära av roten. Sedan kan du klämma ut majskolven utan att behöva dra och bråka med alla de där trådarna. Men det går såklart lika bra att bara dra av bladen. 



Lägg majskolvarna i CrockPoten. Jag delade dem i halvor först. Häll på 1 dl vatten och lägg på locket. Kör på Hög i 2½-3 timmar. 

Smält smöret eller margarinet. Plocka upp majskolvarna i en skål, häll över smöret och de hackade örterna. Salta och peppra. Lägg upp på ett vackert fat och servera. 

Kommentarer

Populära inlägg