Rödbetssallad med pepparrot och kapris



Vi skär ner på antalet rätter varje år på julbordet. Men vi inför också allt mer grönsaker på julbordet. I år testade vi en rödbetssallad som nog kan bli en favorit. Även utanför juletid. Receptet hittade jag på ICAs sajt.

Rödbetssallad

8 bufféportioner

500 g kokta rödbetor
50 g smör 
1 ask färsk persilja
1 msk kapris
2 msk riven färsk pepparrot
salt och peppar

Skär rödbetorna i skivor. Bryn smöret i en kastrull under omrörning tills det är gyllenbrunt och doftar nötter. Hacka persiljan och kaprisen. Skala och riv pepparroten.

Vid servering häller du det varma smöret över rödbetorna och strör över persilja, kapris och pepparrot. Krydda med salt och peppar. 

Mina kommentarer: Vi använder mjölkfritt margarin och det får aldrig den där nötiga karamelliga smaken. 






Kommentarer

Populära inlägg