Thailändsk vattenmelon- och gurksallad



Jag tror jag har hittat sommarens favorit. En sån där sallad som man sitter och äter av fast måltiden är över för det smakar liksom mer. Friskt syrlig med läckra thaismaker.  Lägg ihop salladen högst en halvtimme före servering, sen blir den lite saggig när vattenmelonen sjunker ihop.

Thailändsk vattenmelon- och gurksallad

4 portioner

2 tsk färskpressad lime
2 tsk färskpressad apelsin
1 tsk risvinäger
1 tsk fish sauce
½ tsk Sriracha
½ tsk riven färsk ingefära
salt och peppar
knappt 1 liter vattenmelon i tärningar, 2x2 cm
1 gurka i tärningar, 2x2 cm
1 dl färsk mynta, grovhackad
1 dl färsk basilika, grovhackad (gärna thaibasilika)
½ dl jordnötter, hackade

Blanda limejuice, apelsinjuice, risvinäger, fish sauce, sriracha och ingefära i en stor skål. Blanda ner vattenmelon och gurka i dressingen, rör runt. Rör ner basilika och mynta, smaka av med salt och peppar. Häll upp i serveringsskål och strössla över jordnötter. Servera.

Mina kommentarer: Vi uteslöt jordnötterna pga allergi och det var väldigt gott ändå.

Kommentarer

  1. Låter gott, men måste erkänna att jag inte visste vad sriracha var. Har förstås googlat nu :-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg