Muhammara



En vanlig måndagkväll gjorde jag ett par rätter ur Buffé; grillad köfte med grillad halloumi och feferoni i bröd. Och så gjorde jag den här såsen vilket var det vi fastnade för. En god, lite annorlunda sås. med spännande smaker. Den går lätt att göra, ner med allt i mixern och kör bara.Prova till sommarens grillade kött och kyckling.

Muhammara

5 dl sås

3 inlagda grillade paprikor
2 dl valnötter
1 dl ströbröd
1 vitlöksklyfta
2 msk färskpressad citronsaft
1 tsk granatäppelsirap (eller crema de balsamico)
1 dl olivolja
1 krm spiskummin
1 tsk sambal oelek
salt och peppar

Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa till en slät sås. Smaka av med salt och peppar.

Mina kommentarer: Jag allergianpassade med rostade solroskärnor istället för valnötter.

Kommentarer

Populära inlägg