Grön ärtsoppa med körvel
Soppa kan vara en liten smakexplosion i munnen. Och ofta behöver man inte så mycket. En liten smakbubbla före huvudrätten som sätter igång aptiten. Detta är en sådan liten smakbubbla. Jag halverade mängden och serverade som förrätt. Tumme upp från hela familjen.
Receptet är från ELLE Mat&Vin 3/2012.
Grön ärtsoppa med körvel
4 stora eller 6 små koppar
2 strimlade salladslökar
2 finhackade vitlöksklyftor
2 msk smör
2 dl torrt vitt vin
2 stjälkar färsk timjan
3 dl kycklingbuljong
2 dl vispgrädde
ca 300 g frysta gröna ärter
½ kruka färsk körvel
ev salt och nymalen vitpeppar
Fräs salladslök och vitlök i smöret. Tillsätt vin och timjan och låt småputtra i fem minuter. Häll buljong, grädde, ärter och körvel och låt koka upp. Låt inte soppan koka för länge, då tappar den i färg.
Mixa soppan med en stavmixer (sila den om du vill ha den verkligen slät). Smaka av med salt och peppar. Servera genast.
Mina kommentarer
Soppan var mjölkfri och jag använde havregrädde istället för vispgrädde.
Kommentarer
Skicka en kommentar