Tandoori Chicken


När jag sökte på recept på Tandoori Chicken fick jag upp flera av karaktären "Blanda yoghurt med tandoori chicken-kryddmix" och det var ju inte det jag var ute efter. Men Youtube är en källa till mycket kunskap och jag hittade snart en film med en indisk kock som beskrev ett recept med massor av goda kryddor, och japp, det blev väldigt gott. Och det är inte så förfärligt svårt att göra, men mycket mycket roligare än att bara ta en färdig kryddmix. Prova!

Vi grillade kycklingen på riktigt hög värme. Det går att göra dem i ugn också, men ganska kort grillning på hög värme ger rätt yta. Var alltid noga med att se till att kyckling är genomgrillad och tvätta händerna efter hanteringen.

Tandoori chicken

4 portioner

ca 1 kg kyckling med ben, lår och ben

Första rub
1 tsk salt
1 tsk chilipulver
saft från en ½ citron
Marinad
1 tsk tjock matlagningsyoghurt per kycklingben
1 msk ginger garlic paste
1 tsk chilipulver
½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
½ tsk mald eller mortlad bockhornsklöver
½ tsk gurkmeja
½ tsk garam masala
1 tsk spiskummin
1 tsk mald koriander
rätt mycket röd hushållsfärg

Börja med att ta bort skinnet från kycklingen. Det ska vara lår och ben som sitter ihop, men på bilden ser du att jag hade bara lår. Det funkade fint. Skär några ganska djupa skåror där köttet är som tjockast. Gnid in salt och chilipulver och pressa citronsaft över. Gnugga in smakerna i köttet.

Blanda yoghurt och alla kryddorna samt hushållsfärgen i en stor skål. Vänd ner kycklingbitarna och se till att de täcks av marinaden. Låt stå i minst en timme, men det går bra att låta den stå längre än så.

Grilla kycklingen på hög värme så att de får fin färg och ändå är genomstekta.

Servera med ris, raita, mango chutney och grönsaker. (Raita är sås på yoghurt med riven gurka, mynta, vitlök, salt och peppar)

Kommentarer

  1. Vi brukar köra på den färdiga tandoripastan och blanda med yoghurt. Bra snabb lösning.
    Bloggträffen har vi haft ett par gånger nu med samma grundkonstillation. Vi insåg att det finns så enormt många matbloggare och vi hade nog fått hyra Scandinavium om vi skulle bjuda alla vi ville. Man vill ju inte vara för många om man ska kunna umgås med alla.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg