Mjölkfri kladdkaka

Kladdkakan verkar vara den mest älskade kakan av dem alla. Tidningar har tävlingar om bästa kladdkakan, det finns böcker med bara kladdkakor och det finns sajter med bara kladdkakerecept. Detta recept är hämtat från sajten kladdkakor.se .
Det är ett mjölkfritt recept, men smakar gott nog att bjuda vem som helst på.

Mjölkfri kladdkaka
1 kaka

1 dl raps- eller majsolja
2 ägg
2½ dl strösocker eller rårörsocker
1½ dl vetemjöl
5 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
1 krm bakpulver

Vispa samman olja, socker och ägg. Rör ner torrvarorna och slå smeten i en smord form med löstagbar kant. Grädda i 180 grader i cirka 18 minuter tills kakan är genombakad i kanterna men fortfarande kladdig i mitten.
Låt svalna något och pudra över florsocker.

Mina kommentarer: Busenkelt recept. Är dock lite skeptisk till den väldiga mängden vaniljsocker. Jag tog bara 1 tsk istället för 1 msk och det var lagom vaniljigt tyckte jag. Jag bröade formen med polenta för lite krisp, och strödde kakaobönkross ovanpå av samma anledning. Inte dumt alls!

Kommentarer

  1. Mmm, låter toppen, speciellt med dina småändringar - kakaobönkross över måste ju vara himmelskt <3

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg