Rabarbersalsa




Göteborgs-Posten publicerade en rad recept på rabarber i helgen och jag fastnade för det här. Den här smakkombinationen hade jag aldrig kommit på själv, men oj vad gott det var! Krispigt läckert med nötighet från sesamoljan. Fantastiskt gott tillsammans med grillad fläskkarré.

Rabarbersalsa

150 g rabarber
1 röd chili, strimlad
2 msk hackad mynta
½ dl syltad ingefära, i små bitar
½ rödlök, tunt skivad
2 tsk sesamolja
1 msk sesamfrön
1-2 msk flytande honung
salt

Skala rabarbern om den är grov. Strimla rabarbern i tunna skivor och rödlöken likaså. Hacka myntan. Strimla chilin. Skär den syltade ingefäran i mingre bitar. Blanda rabarber, chili, mynta, ingefära och rödlök. Häll över sesamolja, honung och sesamfrön. Blanda runt. Smaka av med salt.

Låt gärna stå 30 minuter innan servering så att smakerna hinner blanda sig. Servera till grillat kött.
Mina kommentarer: Jag har tagit jättefina bilder på salsan. Med pappas kamera. Och jag lyckas inte få bilderna ur kameran... Återkommer.

Förresten; Hallands-Posten publicerade exakt samma artikel med samma bilder och samma recept tre dagar senare...

Kommentarer

  1. Hej Maria!

    Vilken tjusig blogg du har!

    sv ang chiafrön: Jag dricker inte heller komjölk så jag kan intyga att annan mjölk funkar fint. De jag testat till chia hittills är mandel-, cashew-, hampa-, havre- och sojamjölk.

    Chiafrön är väl inte direkt billiga, men det är näringstät mat, så så sett är det säkert billigare än många andra tomma kalorier man sätter i sig. Hur fort det går åt beror på vad du ska göra och hur ofta du lagar. Till en frukostportion av det här slaget använder jag 2-3 msk.

    SvaraRadera
  2. Rabarbersalsa låter väl himla gott! Måste prova :)

    SvaraRadera
  3. Dessutom är mycket god och smakar bra på toast, tack för receptet.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg