Citron- och timjanmarinerade morötter

Det blir lätt bara gurka, tomat och några salladsblad till maten. Gurkstavar och morotsstavar är en annan klassiker hemma hos oss. Men det går att piffa till även vardagsgrönsakerna. Prova marinerade morötter. Alla runt bordet tyckte detta var gott, så det kommer jag att göra flera gånger. Receptet är hämtat från Allt om Mat.

Citron- och timjanmarinerade morötter
4 portioner

600 g morötter
2 liter vatten
1 msk salt
1 st citron
1 kruka timjan
1 vitlöksklyfta
2 tsk strösocker
1 tsk flingsalt
1 dl rapsolja
½ dl vitvinsvinäger

Skala morötterna och skär dem i stavar. Koka upp vatten med salt och koka morötterna i 3-5 minuter.

Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Plocka småbladen av timjankvistarna och släng stjälkarna. Skala och hacka vitlöken. Blanda alltsammans i en skål.

Blanda socker, salt, vinäger och olja. Blanda ihop med citronblandningen. Rör ner morötterna i vinägretten och låt dra en liten stund.

Servera ljummet eller kallt.

Mina kommentarer: Jag höftade mängderna och toppade med lite Renee Voltaires Eldiga örtsalt.

Kommentarer

Populära inlägg