Asiatisk färs i sallatsblad
Att ta lite köttfärs och lite grönsaker i ett blad från isbergssallat och knöla ihop till ett litet paket och sen äta - det är både gott och roligt. Denna rätt som är hämtad från GI Viktkoll blev snabbt en favorit för hela familjen.
Asiatisk färs i sallatsblad
4 portioner
1 påse Quorn (vilken storlek på förpackning anges inte i originalreceptet!)
2 msk rapsolja
1 finhackad chili
1 msk riven ingefära
2 rivna vitlöksklyftor
1 riven morot
½ dl fisksås
½ dl ketjap manis
1 kruka hackad koriander
Till servering:
1 dl grovhackade torrostade jordnötter
1 tärnad mango
1 tärnad avokado
1 sallatshuvud
Lägg upp jordnötter, mango och avokado i skålar.
Hetta upp oljan i en stor panna. Fräs chili, ingefära och vitlök hastigt utan att det tar färg. Tillsätt quornfärs och morötter. Fräs alltsammans 4-5 minuter på medelvärme. Häll i fisksås och ketjap manis och låt det koka in. Garnera med hackad koriander.
Plocka bladen av sallatshuvudet och lägg upp på ett fat. Ställ fram skålarna och färsen på bordet och låt var och en fylla sitt eget sallatsblad.
Man kan servera kokt quinoa eller råris till.
Mina kommentarer: Jag tog köttfärs istället, ca 500-600 g till fyra personer. Vi hade ingen avokado eller mango, men lite andra grönsaker och groddar. Isbergssallat ger fina "korgar" att sleva upp färsen i. Lime var gott att droppa över också innan man snodde ihop det till ett litet paket och mumsade.
Asiatisk färs i sallatsblad
4 portioner
1 påse Quorn (vilken storlek på förpackning anges inte i originalreceptet!)
2 msk rapsolja
1 finhackad chili
1 msk riven ingefära
2 rivna vitlöksklyftor
1 riven morot
½ dl fisksås
½ dl ketjap manis
1 kruka hackad koriander
Till servering:
1 dl grovhackade torrostade jordnötter
1 tärnad mango
1 tärnad avokado
1 sallatshuvud
Lägg upp jordnötter, mango och avokado i skålar.
Hetta upp oljan i en stor panna. Fräs chili, ingefära och vitlök hastigt utan att det tar färg. Tillsätt quornfärs och morötter. Fräs alltsammans 4-5 minuter på medelvärme. Häll i fisksås och ketjap manis och låt det koka in. Garnera med hackad koriander.
Plocka bladen av sallatshuvudet och lägg upp på ett fat. Ställ fram skålarna och färsen på bordet och låt var och en fylla sitt eget sallatsblad.
Man kan servera kokt quinoa eller råris till.
Mina kommentarer: Jag tog köttfärs istället, ca 500-600 g till fyra personer. Vi hade ingen avokado eller mango, men lite andra grönsaker och groddar. Isbergssallat ger fina "korgar" att sleva upp färsen i. Lime var gott att droppa över också innan man snodde ihop det till ett litet paket och mumsade.
Kommentarer
Skicka en kommentar