Hel grillad kyckling

Om du inte redan har en klotgrill är det hög tid att du skaffar dig en. (Och allt utom kolgrill kan inte kallas grill. Att steka över el eller gasol kan man göra lika bra vid spisen.) Med en klotgrill kan du reglera värmen. Det där med att lyfta gallret 2 cm upp eller ner gör ingen skillnad.

Vår favorit är att helgrilla kyckling. Man föser den glödande kolen åt sidan och sätter en aluminiumform i mitten som fångar upp det droppande fettet. Sen grillar man på indirekt värme i 45 min till en timme. Det blir så gott så man tror inte det är sant!


Denna gång kryddade jag med örter och olivolja, salt och peppar. Det räcker långt eftersom man också får den underbara grillsmaken. Men man kan gnida in med en blandning av olivolja, vitlök, citronzest och rosmarin. Det blir gott. Eller så kan man mixtra med grillkrydda, paprikapulver, cayenne, kanel och spiskummin. Det är bara fantasin som sätter gränser!
Till det ungsrostade grönsaker. Grönsaker, olivolja, vinäger, kryddörter, salt och peppar. Rör om och skjuts in i ugnen i 225 grader i 45 minuter. Gudagott! Och det ska vara hela vitlöksklyftor med. Är det inte det så protesterar barnen högljutt!

Det ser lite vidbränt ut, men det var för att jag använde vinäger med honung i.Gott blev det i alla fall. När jag skriver detta finns det inte en smula kvar...

Kommentarer

Populära inlägg