Grönkålschips

 



Grönkålschips, det är väl inget nytt. Nej det är det inte. Men jag provade en ny twist häromdagen och det blev såå gott! Sesamolja ger dem en lätt nötig smak.

Receptet är lite på en höft men jag tror du förstår vad jag menar.

Grönkålschips

1 skål

Ingredienser
En bunt färsk grönkål. Svartkål går också.
1-2 msk olivolja
1 tsk sesamolja
½-1 tsk pul biber (milda chiliflingor)
salt efter smak

Gör så här
Sätt ugnen på 75 grader C varmluft. Repa av de tunna bladen och lägg dem på en ugnsplåt. Drissla över olivolja och sesamolja och krama in oljan ordentligt. Alla delar av bladen ska vara täckta med ett tunt lager av oljeblandningen. Salta och peppra och krama runt en gång till. Bred ut bladen på plåten så att de ligger i ett lager, och inte på varandra. Sätt in ugnen i plåten och låt gå i en timme. Rör om en gång under tiden. När bladen är spröda och lätta är det klart. 

Kommentarer

Populära inlägg