Granatäpplesirapglaserade kycklingvingar

 


Kycklingvingarna jag köpte på den lokala gårdsbutiken var rejäla. Och jag ville göra något riktigt gott med dem. Det här receptet innehåller mycket kryddor och det blir verkligen gott. Glazen är pricken över i. Tänk på att vingarna ska ligga i kryddblandningen en timme innan du tillagar dem.


Granatäpplesirapglaserade kycklingvingar


900 g kycklingvingar

Kryddblandning

1 msk salt
1 msk mald koriander
1 msk mald spiskummin
1 tsk grovmalen svartpeppar
½ tsk mald kardemumma
½ tsk mald kryddpeppar

Granatäppelsirapglaze

3/4 dl granatäppelsirap
3 msk lönnsirap
1-2 tsk Sriracha, eller efter smak
1 msk olja, kokos eller raps
salt och peppar
2 matskedar veganskt margarin

Gör så här
Torka av kycklingbenen med hushållspapper. Blanda ihop kryddblandningen och krydda kycklingen runtom. Låt ligga i cirka en timme. Sätt sedan ugnen på 225 grader. Lägg kycklingvingarna på ett galler med en långpanna under som fångar upp dropp. Se till att vingarna ligger med luft runt så att allt blir krispigt. Låt gå i ugnen 30-40 minuter. Vänd efter halva tiden. 

Koka under tiden ihop glazen. Blanda ihop granatäppelsirap, lönnsirap, Sriracha och en tesked olja i en kastrull. Låt småkoka ca 10 minuter så att såsen blir lite simmig. Blanka av med veganskt margarin. 

När kycklingen är klar så lägg den i en stor skål och häll över glazen. Blanda om så att såsen täcker all kyckling. 

Servera genast. 


Kommentarer

Populära inlägg