Tortilla med omelett

 


Jag fastnade för två serier på Netflix där Nadiya Hussain spred bak- och matglädje. Många av hennes galna bakverk fungerar dåligt i vår multiallergiska familj, men jag ser fram emot en framtid där vi kan träffa folk igen och man kan få planera fest och mat för många. 

Hittills har jag provat ett par av recepten och det här blev snabbt en favorit. Det går snabbt, det är så enkelt att lite äldre barn kan göra det själva, och de fungerar utmärkt kalla i matsäcken. Jag åt dem till frukost idag, men det är också ett matigare mellanmål eller en lätt lunch.

Tortillabröd med omelett

1 styck

Ingredienser som alltid ska vara med
1 tortillabröd
1 ägg
matfett
salt och peppar

Ingredienser du varierar
lök, paprika, skinka, gårdagens rostade rotsaker, ost, gröna ärtor, champinjoner, chilisås, surkål.... eller vad du har hemma.

Gör så här
Värm upp en stekpanna med lite stekfett i. Stek ev lök och grönsaker lite snabbt. Knäck ett ägg i en skål och vispa ihop med lite salt och peppar. Häll ägget över grönsakerna du stekt och bred ut till en tunn omelett. Innan omeletten stelnat på ovansidan trycker du ner ett tortillabröd ovanpå. Låt steka 1 minut. Vänd hela paketet så att brödet hamnar nedåt. Stek 1-2 minuter så brödet får lite färg. 

Lyft upp brödet med omelettsidan uppåt och lägg på en skärbräda. Rulla ihop till en rulle och skär i två halvor. Ät direkt eller packa ner i matsäcken.

Kommentarer

  1. Tack för ditt goda recept! Denna har blivit min nya favorit lunch. :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg