Grillat lamm i chimichurri




Grillat lammkött är så väldigt gott. Här ser du lammkotletter, som i vårt fall var lammracks vi skar i bitar, en bit per ben. De är hårt grillade och täcks av en chimichurri-kryddblandning. Läckert, enkelt och väldigt, väldigt gott. 

Om du inte hittar sparrisbroccoli (som är en korsning mellan broccoli och pak choi) går det självklart lika bra med broccoli och/eller sparris. Ta det du hittar i butik eller i dina odlingar. 

Vi åt detta som det var men du kan såklart komplettera med valfria såser och ytterligare sallad.

Receptet är hämtat från FoodAndTravel.com

Grillat lamm i chimichurri

4 portioner

400 g små färskpotatisar
25 ml olivolja
8 lammkotletter 
200 g sparrisbroccoli

Chimichurri
15 g slät persilja, hackad
15 g koriander, hackad
15 g marockansk mynta, hackad
2 klyftor vitlök, hackade
1 grön chilipeppar, hackad
1 salladslök, hackad
25 ml rödvinsvinäger
50 ml olivolja

Gör så här

Dra igång grillen och förbered den för snabb och het grillning.

Koka potatisen i lättsaltat vatten i ca 10 minuter så att de precis mjuknat. Jag la med sparrisbroccolin de sista 2-3 minuterna också.  Häll av vattnet och låt ånga torrt.

Häll lite olivolja på lammköttet och salta och peppra. Häll lite olivolja över potatisen och sparrisbroccolin och rör runt.

Hacka ihop ingredienserna till chimichurrin och rör ihop. 

Ta fram ett stort serveringsfat och ta med det och ingredienserna ut till grillen.

Lägg grönsaker och kött på grillen. Grönsakerna ska i stort sett bara få lite yta. Lammet ska få en rejäl grillyta utan att bli svart. 

Lägg upp först potatisen, sedan sparrisbroccolin och sist köttet på serveringsfatet. Lägg chimichurrin över alltsammans. Eventuellt kan du drissla ytterligare lite olivolja över det hela, samt lite flingsalt och nymald svartpeppar. 

Servera genast. 



Kommentarer

Populära inlägg