Fudgy brownies


Kan man få för många recept på kladdkakor och brownies? Jag tror inte det. Här är ett till du kan lägga till din samling. Det är mjölkfritt, glutenfritt och FODMAPfritt - och gott. 

Det är ett väldigt enkelt recept där du blandar ihop allt snabbt och lätt och häller i en form. Mycket enklare kan det inte bli. 

Jag har utgått från ett recept på calmbellykitchen.com och gjort smärre förändringar. 

Fudgy brownies
Mjölkfria, glutenfria och fodmapfria

9 bitar

250 g strösocker 
140 g mjölkfritt margarin 
65 g kakao 
1 tsk snabbkaffepulver (om du vill) 
1/2 tsk salt 
½ tsk vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
2 ägg 
65 g glutenfritt mjöl, jag använde Lailas blå
cocoa nibs (bitar av kakaobönor) att strö ovanpå

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader C.

Ta fram en form som är ungefär 20x20 cm. Ta ett bakplåtspapper och häll vatten på det. Krama ihop och skaka av vattnet. Nu har du ett bakplåtspapper som är formbart. Lägg det i formen.

Lägg mjölkfritt margarin, kakao och socker (och snabbkaffepulver om du vill ha en hint av kaffe i dina brownies) i en skål som tål micro.  Kör i 20 sekunder åt gången, ta ut och rör om, tills allt har smält samman till en grynig smet. Rör ner vaniljpulvret.

Tillsätt äggen ett i taget och rör om. Rör ner det glutenfria mjölet och rör tills smeten är jämn och utan vita strimmor. Häll ner smeten i formen du förberett och bred ut ända ut i hörnen. Strö över cocoa nibs ovanpå, och ställ in i ugnen. Grädda i 25-30 minuter. Smeten ska puffa upp och se lite glansig ut men inuti ska smeten fortfarande vara krämig. 

Ta ut formen och låt svalna innan du skär upp i nio bitar. Enjoy!

Och som med alla brownies och kladdkakor så mår de bara bra av att vila en dag i kylen innan du hugger in. Om du kan hålla dig ;)
Kommentarer

Populära inlägg