Pasta med linssås
Vi firade nyårshelgen med goda vänner och en lunch fick vi en så god linssås till spaghetti. Nu har jag försökt återskapa såsen. Den kanske inte är riktigt densamma, men något åt det hållet i alla fall. Hela familjen mumsade med god aptit i alla fall.
Pesto Arrabiata är en blandning av kryddor och hackade soltorkade tomater. Burken är ganska liten och står bredvid den vanliga peston.
Pasta med linssås
4 portioner
Spaghetti eller annan pasta
2 dl röda linser
1 gul lök
en liten skvätt olivolja
1 burk Pesto Arrabiata från ICA
1 burk krossade tomater (400 g)
ev en skvätt grönsaksfond eller misopasta för lite oumph
Hackad persilja efter smak
salt, peppar
Koka upp pastavattnet.
Koka linserna enligt förpackningen. Koka inte för länge, de blir snabbt mosiga.
Hacka en lök och fräs den i lite olivolja tills den mjuknat. Häll på burken med Pesto Arrabiata och låt fräsa en liten stund. Rör ner de krossade tomaterna och låt bli varmt.
Häll av linserna. Lägg pastan i pastavattnet och koka så länge som det står på förpackningen.
Häll i linserna i tomatsåsen tillsammans med persiljan och rör om. Smaka av med salt och peppar. Kanske behöver du lite mer stuns? Prova med en skvätt grönsaksfond, smula ner lite buljongtärning eller varför inte röra ner lite misopasta? Smaka av. Repetera tills du är nöjd.
Häll av pastavattnet och servera tillsammans med linssåsen och en god sallad.
Kommentarer
Skicka en kommentar