Broccolisallad med granatäpple och russin


Det finns så många goda kombinationer av grönsaker som förhöjer en måltid från vardag till fest. Green Kitchen Stories började som en blogg. Bloggen blev allt mer populär och nu har de gett ut tre kokböcker. Nu har jag en av dem. 

Den här salladen är väldans enkel men å så god. 

Broccolisallad med granatäpple och russin

4 portioner

2 färska broccolibuketter
1 liten rödlök, finstrimlad
kärnorna från 1 granatäpple
150 g (2½ dl) russin
75 g (1 1/4 dl) rostade solrosfrön
2½ dl naturell yoghurt
½ tsk havssalt
nymald svartpeppar

Lossa broccolibuketterna från stjälken och skär dem i mindre munsbitar. Dela stjälken på längden och skiva den tunt.

Lägg broccolin i en serveringsskål tillsammans med rödlök, granatäppelkärnor, russin och solrosfrön. Rör om så att allt blandas. Tillsätt yoghurt, salta och peppra efter eget tycke. Rör om salladen med händerna så att alla broccolibuketter täcks av yoghurten. Servera.

Mina kommentarer: I kokboken står det att det ska vara majonäs och inte yoghurt. Jag tog två delar Oatly iMat Fraiche och en del majonäs och det blev gott. 

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg